Grillet laks og salat med perlespelt og urter

FullSizeRender-89.jpg

- Dette var virkelig godt! Han lente seg godt tilbake i stolen og kikket fornøyd på meg. - Nå er tiden inne til at du begynner å blogge om mat slik at flere får kjennskap til alt det deilige som du tryller fram på kjøkkenet! Jeg måtte le av ham, men var likevel ganske smigret av at han ville dele meg med hele verden.

Mitt aller første matinnlegg tar for seg salat med perlespelt og urter. Jeg hadde trålet Rema-butikk ut og Kiwi-butikk inn på jakt etter perlespelt, men jeg fant det til slutt i en grønnsaksbutikk i Asker. Hvis du ikke finner perlespelt i din nærbutikk, kan du erstatte perlespelten med byggryn. Nydelig godt, og sunt for hjertet. Og veldig lett å få i stand med bare en hånd.

Salat med perlespelt.

Salat med perlespelt.

Oppskriften rekker til fire personer, men vi var bare to, og fatet var helt tomt da vi veldig mette og lykkelige sank sammen i hver vår stol. Oppskriften fant jeg i A-magasinet.

Salat av perlespelt og urter

50 g perlespelt, kok opp og la det småputre på svak varme i 30 minutter

1 bunt med bladpersille

10 stilker mynte

2 vårløk

10 små tomater

En halv agurk

Sagten av en halv sitron

3 ss olivenolje

2 ss granateplefrø

Salt

Kutt alle grønnsakene og urtene i smått, hell over sitronsaften og olivenoljen. Smak til med salt og dryss over frøene fra granateplet. 

FullSizeRender.jpg

Legg laksen på grillen, salte og pepre, og server med denne deilige salaten. Det er digg! Bon appetit!