Hyse i pakke

FullSizeRender-92.jpg

Jeg kommer fra ytterste Sunnmøre, der flere fisketrålere har sitt hjemsted. Fisk kan man kjøpe direkte fra fisketrålerne. Jeg er derfor vant med å spise fisk: Torsk, hyse, breiflabb, kveite, sild, laks og ørret. Hver gang jeg og kjæresten er hjemme på Sunnmøre og vi står klare for å returnere østover, så spør alltid pappa om vi vil ha med ei kasse med hyse. Og det vil vi, selvsagt. Hyse er en sunn og hvit fisk, mest kjent for å være brukt til å lage fiskegrateng, fiskekaker eller fiskeboller, men dens bruksområde er større enn som så. Kanskje er hysa er litt undervurdert? Hyse er kjempegod i fiskepakker!

Slik lager du en hysepakke:

Legg et stykke aluminiumsfolie utover benken

Bygg lagvis:

En frisk frisk chili, ta bort frøene

En vårløk, eller en fjerdedels rødløk, i tynne skiver

En gulrot skjært  i staver

En gren stangselleri, skjært i biter

En fjerdedel squash, uten kjerne

En fjerdedel fennikel, skjært i biter

En fjerdedel rød, grønn eller gul paprika

Et stykke hyse, en tredjedel av en filet, eller så

Ha på toppen ca 2 ss med meierismør

En dæsj blåmuggost (kan droppes)

Saften av litt sitron

Urter hvis du har, det være seg timian, dill, koriander eller basilikum

Dryss pepper over.

FullSizeRender.jpg

Bruk det du har av grønnsaker i pakken og finn din favoritt, det være seg grønne bønner, frisk spinat, nepe, aubergine, asparges, sopp eller tomat. Fantasien setter ingen grenser!

Pakk inn fisken, men pass på at ikke noe væske siver ut. Ha pakkene på grillen, eller i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter.

Før servering åpnes hver pakke forsiktig. Ta fisken og grønnsakene ut og hell kraften over fisken.  Dette er digg! Sunt for hjertet, sunt for hjernen. Bon appetit!