Granola med blåbær

FullSizeRender.jpg

Granola, eller en eller annen form for kornblanding, kan du kjøpe i din dagligvarebutikk. Den er dyr og inneholder tonnevis av sukker. Jeg pleier derfor å lage den selv. Jeg føler meg hjertesunn, for jeg vet hva jeg har fått i meg til frokost når jeg litt senere går til treningssenteret.

250 g havregryn

50 g sesamfrø

50 g solsikkefrø

Grovhakk 50 g hasselnøtter, 50 g valnøtter og 50 g mandler. Jeg pleier å bruke min svært så slitte kjøkkenmaskin til dette. Jeg er jo som kjent enarmet.

Varm i en gryte:

1 ss honning

25 g brunt sukker

1 ss smør

1 dl nypresset appelsinsaft

To klyper maldonsalt

Ha det våte i det tørre, og legg blandingen utover på en bakepapirkledt stekeform. La det stå i 1 time, nederst i ovnen, på 140 grader.

Når granolaen er ferdig, pleier jeg å ha i rosiner. 

Granolaen er kjempegod med yoghurt naturell og friske blåbær til. At granolaen er en suksess, er junior på 18 år et bevis på. Han spiser den som snacks i en sen kveldstime.

Denne oppskriften har jeg rappa fra Trines Matblogg.

FullSizeRender-96.jpg