Spagetti Bolognese på min måte

FullSizeRender.jpg

- Alle har jo en egen Spagetti Bolognese, sier jeg oppgitt til mannen min, som et vektig motargument mot at jeg skal blogge om nettopp denne vanlige retten. Vi sitter ute på verandaen i juniværet, er begge passe mette etter dagens Spagetti-middag, mens vi ventet på at det lenge anmeldte regnet skal komme. - Hvis du hadde sett min variant før jeg møtte deg, ville den vært av merket Toro, sier han tørt.

Så mannen min får viljen sin gjennom. Denne spagettien har fått krydderinnslag inspirert av Chili con Carne. Hvis du vil lage den for barn, eller om du selv ikke liker så mye sterke smaker, ville jeg ha redusert på krydderne. 

1 ss rapsolje

2 stk løk, hakk og stek i oljen

En halv kilo kjøttdeig, jeg brukte kjøttdeig fra hjort, men alt er lov

200 g bacon

2 gulrøtter, hakk

2 stenger stangselleri, hakk

1 boks kidney beans, skyll av før du har den i gryta

2 bokser hermetisk tomat, etterfyll med litt vann, som du har i gryta

1 ts cumin

1 ts korianderfrø. Mal fint i morter

1 ts chilipulver

1 fersk chili

1 ts paprika

1 kanelstang

Salt og pepper

Siden jeg er enarmet, brukte jeg i alt 1 time før spagettien ble servert ved bordet. Det er også viktig at krydderne får tid til å koke inn. På slutten koker jeg spagetti som anvist, eller tagliatelle som det ble i dag, river parmesan og hakket frisk basilikum.

Bon Appetit! 

 Hannkatten vår følger meg som en smed og tigger som en voksen engelsk setter når jeg lager mat. Bare fersk fisk får han smake litt på. Sorry, ikke i dag.

Hannkatten vår følger meg som en smed og tigger som en voksen engelsk setter når jeg lager mat. Bare fersk fisk får han smake litt på. Sorry, ikke i dag.