Kyllingspyd på grillen med Tabbouleh

FullSizeRender.jpg

I sommer laget jeg kyllingspyd for første gang. Jeg begynte allerede etter frokost med å skjære kyllingen i passende biter og legge den i marinade. Mellom chili, honning og ingefær ble kyllingen stående utover dagen og trekke til seg godsakene fra marinaden.

Slik laget jeg marinaden:

  • 600g kyllinglårfilet

  • 2 finhakkete røde chili (fjern frøene om du ikke liker det spicy)

  • 2 ss matolje

  • 1 ss revet ingefær

  • 4 ss honning

  • 2 ss soyasaus

  • saften av en lime

Kyllingspydene

Siden jeg har bare en hånd, må min bedre halvdel lage selve kyllingspydene. Han trer passende biter av rødløk, rød paprika, squash og kylling inn på egne trespyd. Og ikke minst, bruker han grønne, tyrkiske sivri paprika med chilismak. Det siste er kjempegodt, og anbefales! Så går grillspydene på grillen! Marinaden blir brukt til å pensle grillspydene underveis.

FullSizeRender.jpg

Tabbouleh

I mellomtiden lager jeg en Tabbouleh-salat, en herlighet som kommer fra Libanon.

  • 2,5 dl bulgur, kok som etter anvisningen

  • 3 vårløk

  • 1 liten bunt hakket frisk mynte

  • 1 liten bunt hakket bladpersille

  • 2-3 tomater i terninger uten kjerne

  • En halv agurk i terninger uten kjerne

  • 3 ss god olivenolje

  • Saften av en sitron

  • Saften av en appelsin

  • En knivsådd kajennepepper

  • Salt og pepper

FullSizeRender.jpg

Og da kommer kjæresten inn med de ferdige grillspydene, akkurat når jeg er ferdig med Tabbouleh-en! Nå er jeg sulten. Godt for hjerte, godt for hjernen. Bon appetit!