Enarmet risotto med fennikel og laks

FullSizeRender.jpg

Minst en gang i uka spiser jeg risotto. Ikke fordi det er særlig sunt, men fordi det er særlig godt. Fennikel, sitron og chili gjør at risottoen får en herlig, spiss smak. Legg varmrøkt laks på toppen av ferdige risottoen. Det er så digg! Jeg får vann i munnen ved tanken!

Til fire personer trenger du:

1 fersk chilipepper, uten frø hvis du synes det blir for sterkt

2 hele fennikel, skjær i små biter

2 ss med olivenolje 

4 dl arborio risottoris

2 sitroner

1 l grønnsaksbuljong 

Salt og pepper

Sitron og chili.

Sitron og chili.

Ha oljen i en gryte. Skjær opp chilipepper og fenniklene i små biter. Surr fenniklene med chilien på middels varme noen minutter.

4 dl arborio risottoris, ha i gryta. Press sitronene (2 dl hvitvin er egentlig å foretrekke, men siden det ofte er hverdag, bruker jeg gjerne sitroner i stedet) og hell sitronsaften i risottorisen og fordamp.

Ta litt og litt buljong i gryta og kok inn. 

Salte og pepre etter smak.

Bulongterning eller grønsaksfond blandet ut med en liter kokvarmt vann. Risottoris, målt opp og klar. Begge klar for gryta.

Bulongterning eller grønsaksfond blandet ut med en liter kokvarmt vann. Risottoris, målt opp og klar. Begge klar for gryta.

Når risottoen er ferdig, og all veske er innkokt (det tar ca 20 minutter), server risottoen i en bolle og legg over så mye varmrøkt laks du har råd til. Pynt litt med fenninkelfakler , koriander eller det du har av urter.

Og denne retten er enkel å koke sammen, også for den enarmete!

Bon appetit!!