Enarmet klassisk Bacalao

FullSizeRender-101.jpg

- Dette er dødsgodt, sier ektemannen, som er født og oppvokst i Drammen, til nok en av mine sunnmørske fiskeretter: Bacalao. Jeg koker potetene for seg, mens mange mener det er best å ha dem i selve Bacalao-gryta. Men det viktigste av alt, husk at klippfisken må vannes ut!

Klippfisken ble lagt i vann i tre dager og fikk daglig skiftet vann. Det er bedre at den ligger litt for lenge i vann enn litt for kort. Da kan jeg eventuelt salte litt ved bordet.

Klippfisken ble lagt i vann i tre dager og fikk daglig skiftet vann. Det er bedre at den ligger litt for lenge i vann enn litt for kort. Da kan jeg eventuelt salte litt ved bordet.

Alle ingrediensene er stablet opp! Unntatt klippfisken.

Alle ingrediensene er stablet opp! Unntatt klippfisken.

Du trenger: 

- To kg klippfisk

- 2 dl olivenolje

- 4 løk

- 4 røde paprika

- 4 tomater

- 2 bokser hermetiske tomater

- 2 friske chilipepper

Det eneste jeg ikke får til med en hånd: Å fjerne skinnet fra fisken. Mannen min er da god å ha. Tidligere pleide pappaen min både å vanne ut og fjerne skinnet av klippfisken. Pårørende er kjekke å ha! 

Det eneste jeg ikke får til med en hånd: Å fjerne skinnet fra fisken. Mannen min er da god å ha. Tidligere pleide pappaen min både å vanne ut og fjerne skinnet av klippfisken. Pårørende er kjekke å ha! 

Varm oljen i ei gryte. Skjær klippfisken i 2 cm-biter. Legg ingrediensene lagvis i ei gryte: Løk, chilipepper, paprika, tomat, hermetisk tomat og klippfisk. 

Ferdig utvannet og renset klippfisk klar for gryta!

Ferdig utvannet og renset klippfisk klar for gryta!

Kok opp, og skru varmen ned. La stå i ca to timer.

Etter to timer, ferdig Bacalao! 

Etter to timer, ferdig Bacalao! 

Ha den ferdige bacalaoen på serveringsfat, klipp litt bladpersille over og server med nykokte poteter. 

God for hjertet, god for hjernen! Bon appetit!