Butter Chicken, eller Murgh Makhani!

 Illustrasjon fra kokeboken.

Illustrasjon fra kokeboken.

I fjor var jeg i India. På flyplassen hjem fra Dehli, kjøpte jeg en kokebok med tittelen The Indian Cookery Course. I året som har gått er den fantastiske indisk Butter Chicken blitt en gjenganger i mitt kjøkken. Eller Murgh Makhani, som kyllingretten heter i Punjab, på grensen mot Pakistan. Den rødlige marinaden og den smakfulle sausen får meg nesten til å gråte, så godt er det! Og herlig sterkt! Makhani betyr ”med smør”, og er brukt i en rekke retter fra Punjab. Jeg har tilrettelagt oppskriften for norske forhold.

Til marinaden:

1 ts chilipulver

1 ts frisk ingefær

Saften av 1 sitron

½ ts garam masala

50 g gresk yougurt

800 g kyllingfileter

Skjær kyllingen i 2,5 cm biter. Bland alle marinadeingrediensene i en bolle, og ha i kyllingbitene. Mariner i kjøleskapet i minst en time, men aller helst over natten.

 Krydder til marinaden.

Krydder til marinaden.

Makhanisaus:

2 ss smør

1 ss olje

1 fersk grønn chili

1 ss fersk ingefær

150 g tomatpure

½ ts chilipulver

½ garam masala

2 ss honning

1 dl fløte

Varm smøret og oljen i en gryte. Ha i den grønne chilien. Rør inn ingefæren, og kok i ett minutt eller to. Ha i tomatpureen, rør inn. Bland inn chilipulveret, garam masala og honning. Smak til med salt, og ha i fløten.

I mellomtiden, sett ovnen på 200 grader. Ha kyllingen med marinaden på et bakebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie. Sett inn kyllingen i ovnen i 10-15 minutter.

Etter 12 minutter, ta den ut, og ha i sausen.

Det kan være vanskelig å ta ut kyllingen fra ovnen med en hånd. Ha en rekke gryteunderlag klare på benken når du tar den ut, og bruk god tid. Ha en dessuten en god kniv til å skjære opp kyllingen med en hånd, det er viktig. Forøvrig kan du fint lage denne retten med en hånd. Jeg gjør det, så hvorfor ikke du? Lykke til! Og server den gjerne med ris og ekstra yougurt.

 Bon appetit!