Enarmet indiskinspirert bønnesuppe

FullSizeRender.jpg

-Bønner? Æsj, sa jeg fra barndommen og fram til jeg var 37. Da oppdaget jeg bønner og jeg elsket det. Mandagen skal være kjøttfri, og hva passer vel bedre enn å lage en deilig indiskinspirert bønnesuppe? Denne suppa er god, vegetarisk og næringsrik mat. Jeg bruker harde bønner og linser, som må vannes ut. Det går også fint med hermetiske bønner, som ikke trenger utvanning. Og denne suppa er veldig lett å lage for oss med en arm.

Nok til fire personer. Dette trenger du:

2 dl røde bønner, jeg foretrekker Kidneybønner, på boks eller harde

1 dl Daal-linser, eller hvite hermetiske bondesønner

1 søtpotet

1 løk

1 frisk, rød chili

1 boks kokosmelk

4 friske tomater

2 ts spisskummen

2 ts ingefærpulver

2 ts chilipulver

Du ser sikkert at denne oppskriften har mye chili, men de friske tomatene tar opp en del av den sterke smaken. Er du ikke så glad i sterk mat, kan du kan redusere chiliene noe.

Litt salt

Koriander til å strø oppå ved servering.

Hvis du bruker harde Kidney-bønner og Dal-linser, så skal de vannes ut i ett døgn. Kidney-bønnene kan deretter kokes lett i en time før du begynner på selve suppa. Deretter er oppskriften den samme for hermetiske bønner som for de harde bønnene.

Ha klar alle ingrediensene når du begynner, for når du begynner å lage bønnesuppa går det fort! Begynn med å skjære løken i skiver og del de fire tomatene i terninger. Deretter del den friske chilien i så små biter som du greier. Del søtpoteten i to og fjern skinnet med en kniv. Dette går greit med en hånd. Del søtpoteten i små biter.

Begynn å steke løken lett i olje. Ha deretter i den friske chilien og søtpotetbitene. La det surre i et par minutter. Ha i bønnene, de små bitene av tomat, de tørre krydderene før du har i kokosmelken. Suppa skal deretter koke opp.

Skru deretter varmen ned, og la suppa småkoke i en halv time.

Smak til med salt, og strø over koriander. Ha gjerne foccacia til servering.

God for hjertet, god for hjernen! 

Bon appetitt!

FullSizeRender.jpg

Jeg bruker bønner og linser, som jeg har kjøpt på innvandrerbutikken. De må legges i vann i ett døgn. Men du kan også lett bruke hermetiske bønner, for eksempel Kidney-bønner og hvite bondebønner. Da trenger du ikke å vanne dem ut. God for hjertet, god for hjernen! Bon appetitt!