GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Boklansering

ragnhildmork@ymail.com <<>>

18. January 2017

Snart kommer dagen, da boka mi er her! Basert på det jeg har skrevet i bloggen, men skrevet om til bokformat, pluss stoff jeg har tatt med som ikke står i bloggen, så er det samlet mellom to permer. Takk til dere blogglesere!

Hva handler den om? Det hele begynner dramatisk: 35 år gammel ble jeg rammet av hjerneslag. Over natten fikk jeg lammelser i fot og arm og mistet språket. I løpet av noen dramatiske sykdomsuker svever jeg mellom liv og død. Men jeg overlevde.

I de snart tolv årene som er gått siden slaget, har jeg kjempet for å komme meg ut av rullestolen, lære å snakke igjen, og å finne tilbake til et normalt liv.

For litt over to år siden startet jeg bloggen Slagdama, med skildringer av hva en slik kamp innebærer av gleder, sorger og innsikter - deriblant det å akseptere at verken kropp eller sjel blir den samme igjen. Og dessuten: innsikten om at flere av ettervirkningene jeg opplevde, ikke er unike for meg, men rammer mange slagrammede.

For mange blir det vanskelig å gjenfinne energi til å mestre det samme som før. Som ved en rekke andre sykdommer er fatigue en ettervirkning av slag. Det samme er depresjon, når man innser at livet er blitt annerledes, selv om man er blitt frisk. Derfor er også aksept så viktig, og en nøkkel tilbake til et godt liv.

I boka forteller jeg om hvordan livet kan endres fra den ene dagen til den andre, men også om gleden ved å overleve, kampen for å finne tilbake til meg selv og å komme tilbake i jobb. Slag rammer stadig flere unge, og veien tilbake til et godt liv etter alvorlig sykdom er ukjent terreng for mange. Denne boken viser tydelig hvor skjørt livet er, for alle.

Nå skal altså boka lanseres. Først i Oslo den 7. februar kl 18 på Eldorado Bokhandel. Uka etter står Sunnmøre for tur, med lansering i Brattvåg torsdag den 16. februar kl 18. Begge steder vil jeg bli  intervjuet av  forlagsredaktør Mona Ringvej i Pax Forlag, som for nesten et år siden tok telefonen til meg og lurte på om vi skulle lage bok.

Alle dere blogglesere er invitert til lansering! Invitasjonslister til begge arrangementene ligger på Slagdama på Facebook,. Er du ikke medlem av Facebook, men ønsker å komme, send meg en melding her på bloggen. 

Ønsker du og kjøpe boka, kan den allerede nå bestilles her: https://www.tanum.no/_dokumentar-og-fakta/helse-og-samliv/familie-og-helse/slagdama-ragnhild-mork-9788253039466

 

Jeg håper å se deg!