GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Vi fyller to år!

ragnhildmork@ymail.com <<>>

18. February 2018

Her er jeg påLHL-kongressen i Oslo, mellom mannen min og Hilde Magelssen fra LHL Hjerneslag Ung Oslo.Foto: Kerstin A. Skar.

Livet er ikke over, slik mange tror, om man får et alvorlig hjerneslag. Hjernen er plastisk. - Og selv lenge etter slaget vil man ved trening ha fremgang, sier foredragsholder, professor og hjerneforsker Espen Dietrichs. Han legger likevel ikke skjul på at det er i de første månedene etter et hjerneslag at fremgangen er størst, og at motivasjon er viktig for å få noe treningsutbytte.

For tredje året på rad sitter vi i en konferansesal med et spennende program foran oss. Foruten Dietrichs, blir lege og stipendiat Maren Hov i Norsk Luftambulanse tildelt LHL Hjerneslags ærespris. LHL-lege og indremedisiner Helge Istad holder et innlegg om hjerteflimmer, som forårsaker 25 prosent av hjerneslagene. Og ikke minst, vår egen Jan Schwenche,, synger låter fra sitt andre album, Fortell.

For to år siden var helseministeren til stede når LHL Hjerneslag ble åpnet med en stor konferanse i Oslo, og helseministeren trakk fram meg i sin tale. Og i fjor var det meg som var på scenen, og snakket om boka mi, som da kom ut.

Det er utrolig hva LHL Hjerneslag Ung er blitt på to år, med oppstart av fylkeslag i Oslo, Rogaland, Hordaland, Nordvestlandet, Trøndelag, Troms, Oppland, Vestfold og Østfold,. Og ung i hjerneslagssammenheng er et vidt begrep, Medlemmene i LHL Hjerneslag Ung er i alderen 18 til 67 år, altså hele den yrkesaktive alderen.

Det er fint å møte Hjerneslag Ung sine representanter. Vi har sett døden i hvitøyet, og kjempet oss gjennom de tyngste utfordringer. What doesn´t kill you makes you stronger, er det ikke det de sier?

Jeg er stolt av å være medlem av LHL Hjerneslag Ung. Vi sees snart igjen.