GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Uforståelig tastatur

ragnhildmork@ymail.com <<>>

29. April 2015

A-R-I-L-D… Men hvordan i huleste får man til å skrive en @?

Jeg er ferdig med å den daglige økten med fysioterapi, og sitter i ekspedisjonen på Cato Senteret, hvor pcen står til bruk for alle. Jeg har vært en aktiv idrettsutøver, det er sant, men å late som at fysioterapi er morsomt ville være å lyve. Det er langt bedre å sitte her foran pc-en.

Jeg kjenner panikken komme. Jeg skal skrive en e-post, slik jeg skrev mange e-poster hver dag før jeg fikk slag, men jeg aner ikke hvordan jeg gjør det. Hvordan får jeg fram @ på skjermen? Hvor på tastaturet trykker man?

Jeg ser rådvill rundt meg, speider etter noen som kan hjelpe meg, men akkurat nå er det helt tomt i hele ekspedisjonen.

Panikken har nå slått seg til i mitt høyre bein, slagbeinet. Det går opp og ned i enorm fart fullstendig av seg selv rister det og jeg har null kontroll.

- Jeg kunne dette før slaget, men nå er det borte! Tenk om det er borte for all tid? Tenk om også hjerneslaget tok @-en fra meg?

Som en reddende engel kommer sykepleieren min forbi, og stanser ved mitt utbrudd:

Unnskyld, kunne du hjelpe meg?  

Så klart kan jeg hjelpe deg, sier hun smilende. Hun tar en stol og trekker den bort til meg og pc-en. Hun viser meg hvordan @-en kommer fram, likeledes linjeskift og hvordan noen bokstaver blir store, andre blir små.

Jeg sukker lettet over at hun har gjengitt meg denne kunnskapen. Den lå der jo, tenker jeg.

Den kvelden, får jeg ikke sove.

Jeg undrer meg på om jeg greier å ligge på magen, slik jeg brukte å ligge før. Jeg har siden jeg fikk slaget ligget på ryggen.

Og jeg tar sats, og snur meg for første gang på magen:

 - Jeg kan ligge på magen igjen, jubler jeg inni meg!

Musklene er imidlertid så stive i den høyre siden av kroppen at jeg snart må snu meg igjen.

Men det er et lite framsteg.

- Et lite fremsteg, sier jeg høyt. Mestring!

Morgendagens gåøkt på tredemølla ligger bak i tankemønsteret. Jeg håper jeg har energi til å gå når jeg våkner, tenker jeg før sovner inn.