GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Godt nytt år!

ragnhildmork@ymail.com <<>>

30. December 2015

- Ake?? Sånn i i full fart nedover en fryktelig bratt bakke??

Jeg ser bestyrtet på kompisen min, som ser på meg, nikker og smiler.

- Kom igjen, da, sier han. Bakken er ikke bratt og den ligger her like i nærheten i Gamlebyen. Hans rolige væremåte smitter over på meg. Men likevel, jeg ser tvilende på ham. Men etter å ha kledd på meg den varme svarte dunjakka, den svarte utebuksa og de svarte boblevottene, som jeg har lånt av ham, og på toppen - en rød lue, så er jeg klar:

Her skal det akes! 

Ute er det mørkt og kaldt. Jeg dilter etter ham bortover mot akebakken, og jeg tenker på året som raser mot slutten. Det er på tide å oppsummere mine målsetninger for året 2016. Om ett år skal jeg gå enda penere og hurtigere enn i dag. Kanskje jeg i løpet av året også vil gå uten skinne? Jeg skal snakke tydeligere og bedre. Fastlegen skrev ut en tilvising til logoped, og på nyåret skal jeg ta opp igjen logopedtimene. Denne gangen skal jeg ha fokus på å snakke engelsk.

Av langsiktige mål, så er det å løpe! Jeg begynte jo å hoppe i året som gikk. Henrik, min personlige trener, har klokketro på at jeg kommer til å løpe. For kan du hoppe, så kan du løpe, sier Henrik.

Nå er jeg er fremme ved akebakken. Det har gått fint, trass i snøete underlag.

- Nå, er du klar? spør kompisen min.

Jeg setter meg ned på det grønne akebrettet. Jeg har litt problemer med å få det høyre benet inn på aken, men så er jeg klar:

Et riktig godt nytt år til deg!