GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Fatigue-stemmen

ragnhildmork@ymail.com <<>>

4. December 2019

-Du har fatigue, sier den pene og rolige stemmen hans gjennom mobiltelefonen. Mannen min er på jobb i Oslo, og han snakker med meg på telefon. Jeg på min side har til slutt stått opp og laget meg en kopp kaffe med melk denne mørke og iskalde desembermorgenen som har frost på vindusruta. Over åsene kan jeg skimte at det er blitt en anelse lyserosa og gult, og at det vitner om at det blir dag.

-Fatigue, hvordan vet du det? spør en undrende meg mens jeg kikker på den fulle og nyvaskede oppvaskmaskinen. Jeg bare orker ikke tømme den.

Ikke i dag.

Jeg hører det på stemmen din. Du har Fatigue-stemmen. Du snakker så lavt at jeg knapt hører det. Og i magen din, der du sier at energien sitter, der høres det ut som om det er ingen energi i det hele tatt, sier han.

Det er ganske fælt egentlig. I går hadde jeg hatt masser av energi. Jeg hadde romstert rundt i huset, og hadde laget 41 pepperkaker til jul og en knallgod Ramen-suppe med tørribbe til middag. Jeg hadde skiftet matfatet til de to kattene våre, jeg hadde dusjet og vasket håret, barbert leggene og satt på en vaskemaskin med klær. Jeg hadde tømt den når den var ferdig, hengt våte klær opp til tørking og puttet noen klær i tørketrommelen. Og så støvsuget jeg med den elektriske støvsugeren, som var så liten og lett at til og med jeg med en hånd kunne greie å håndtere den, til og med i trapper.

Jeg hadde så mye energi at jeg hadde trodd at fatigue, nei fatigue, det var jeg frisk fra. Det hadde jeg hatt som en langtidsvirkning etter hjerneslaget, men hadde nå blitt frisk.

Men så pang. Jeg sov uten stopp i 12 timer i strekk, og våknet opp til denne kraftige Fatiguen.

Mange gjøremål står på blokka mi, men ikke i dag.

De blir utsatt på ubestemt tid.

 -Og du, sier jeg til slutt til kjæreste-mannen min, kan du ta med Sushi til middag i dag?

Han humrer i telefonen. Såklart kan jeg gjøre det, søta mi. Slapp av du.

 Jeg er sannelig heldig som har en mann som forstår hva Fatigue er.

I dag blir det å se ferdig  den svært gode dokumentariske serien om The Irishman på Netflix.