GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

16 år i dag

ragnhildmork@ymail.com <<>>

13. May 2021

-       Du? Du vet at i dag er DAGEN? Sier kjærestemannen min. Jeg kjenner at jeg er litt stiv i akslene etter for mye trening de siste dagene. Tenker mest på stivheten min høyre skulder, som muligens trenger litt massasje.  -       Dagen i dag? Spør jeg uforstående. Jeg strekker på meg. Døsig. -       Det er i dag 16 år siden du fikk hjerneslaget, kjære vennen min. Brått ser jeg på han, sperrer opp øynene:  -       Er det den 13. mai i dag?

Veien har blitt til fra paniske angstanfall de første årene. Hyperventilering utenfor fysioterapiinstituttet, og verdens fineste fysioterapeut som kom i hurten og styrten ut for å veilede en hulkende meg inn.

Derfra har tiden gått med hjelp fra psykiater, og fram til at kjærestemannen min sa at dagen for at du fikk hjerneslag er i dag, - og jeg husket det ikke. 

Jeg husket simpelthen ikke datoen lenger.

Det kommer kanskje en dag da du også ikke lenger husker den dagen du fikk hjerneslag. For meg var dagen preget av hvitkledte mennesker, som spurte meg om alt var bra, og ulet som kom ut av meg da jeg skjønte at noe var galt. Det var ikke gitt da at jeg ville overleve hjerneslaget. Og det var ikke gitt i mange uker etterpå.

Gratuler alle som har overlevd hjerneslag.

Det vil helst gå bra.